سیستمعامل ویندوز نیز از این قاعده مستثنا نیست و ابزارهای مختلفی را برای حفظ امنیت کاربران در خود جای داده است که یکی از این ابزارها، پشتیبانی از قابلیت تخصیص رمز برای ورود به محیط کاربری در ویندوز است. به کمک این قابلیت شما میتوانید به نام کاربری خود در ویندوز یک رمز عبور اختصاص دهید تا هیچ کاربر دیگری بجز خود شما که رمز عبور را در اختیار دارد، قادر نباشد از رایانه استفاده کند. تا اینجای کار همه چیز خوب است! اما همانطور که میدانید با گسترش نرمافزارهای رمزیاب و افزایش اطلاعات و دانش کاربران، براحتی میتوان از اینگونه روشهای محافظتی عبور کرد. در بسیاری از موارد نیز وارد کردن رمزعبور در محیطهایی که کاربران دیگر نیز وجود دارند، موجب میشود رمز شما فاش شود یا نصب نرمافزارهای جاسوسی روی رایانه موجب افشای رمز شما شود.
کلیدهای منحصربهفرد
برای پیشگیری از بروز این مشکلات و جلوگیری از افشای رمزعبور شما نیز نرمافزارهای مختلفی طراحی شدهاست که یکی از بهترین آنها نرمافزار قدرتمند Rohos Logon Key است. این نرمافزار بهجای استفاده از رمز عبور، شما را قادر میسازد تا حافظههای فلش خود را به کلیدهایی برای باز کردن قفل ورود به سیستمعامل تبدیل کنید. با استفاده از این روش، شما یک کلید فیزیکی در اختیار دارید که براحتی همچون اطلاعات دیجیتال قابل سرقت و کپیبرداری نیست و هر کاربری نمیتواند با نگاه کردن به کلید شما از آن استفاده کند!
یک کلید با دهها قابلیت
همانطور که اشاره کردیم این نرمافزار در حالت کلی قادر است حافظههای فلش شما را به کلیدهایی برای باز کردن قفل ورود به سیستمعامل تبدیل کند. اما ذکر این نکته ضروری است که این حافظهها کلیدهای معمولی نیستند و امکانات بسیار زیادی را در خود جای میدهد که برخی از آنها به اختصار عبارتند از:
ـ امکان غیرفعالسازی روش پیشفرض ورود به سیستمعامل با استفاده از رمز عبور
ـ ورود یا قفلگشایی خودکار سیستمعامل به محض اتصال حافظه فلش به درگاه یواسبی
ـ قفل کردن خودکار سیستمعامل به محض جدا کردن حافظه فلش از رایانه و انجام عملیات دیگر همچون Hibernation، Logoff یا اجرای اسکرینسیور.
ـ حفاظت از رایانه حتی در حالت Safe Mode (کاربران نمیتوانند از محیط Safe Mode برای عبور از سیستم محافظتی استفاده کنند)
ـ پشتیبانی از قابلیت ورود اضطراری در مواقعی که حافظه فلش (کلید) را گم کردهاید یا کدپین را بهخاطر ندارید.
ـ تعریف قابلیت استفاده از یک کلید برای ورود به چند رایانه یا امکان ورود به یک رایانه فقط و فقط با یک کلید!
ـ اعمال محدودیت زمانی جهت دسترسی به رایانه برای کاربران: شما میتوانید مدت زمان مجاز برای استفاده توسط هر کاربر را مشخص کنید تا در صورت اتمام این مدت، سیستمعامل بهطور خودکار قفل شود.
ـ امکان ورود به رایانهها از راه دور با استفاده از کلید یواسبی
ـ ممانعت از دسترسی به حافظههای فلش در سیستمعامل (حافظه فلش فقط بهعنوان کلید کاربرد دارد)
ـ ممانعت از دسترسی کاربر به کلید یواسبی (کاربر نمیتواند فایلهای حافظه فلش را مشاهده یا فایلی را به آن منتقل کند)
امنیت چند برابر
برخی از امکانات امنیتی که در این کلیدها گنجانده شده است، عبارتند از:
غیرقابل کپی: پروفایل ورودی در این کلیدها با شماره سریال حافظه فلش تطبیق داده میشود که احتمال ساخت نسخه کپی از آن را به حداقل میرساند.
تشخیص اصالت: بهطور پیشفرض، کلیدهای ایجاد شده توسط این نرمافزار برای هر رایانه بهطور منحصربهفرد ساخته میشود و هر کلید فقط توسط همان رایانه مورد شناسایی قرار میگیرد. در چنین حالتی حتی اگر کلیدی در اختیار داشته باشید که دارای پروفایل ورودی یکسان با کلید شما باشد، قادر به ورود به سیستمعامل نخواهید بود.
رمزهای کد شده: کلیدهای یواسبی ایجاد شده توسط این برنامه، رمز عبور ورود به سیستمعامل را در خود ذخیره نمیکند! بلکه الگوریتمی رمزنگاری شده را در خود جای دادهاست که تنها همان الگوریتم میتواند رمز ورود به سیستمعامل را ایجاد و از آن استفاده کند.
امنیت ضربدر دو: شما میتوانید استفاده از کلید را به وارد کردن کدپین مشروط کنید، در این حالت تا کدپین را وارد نکنید کلید قادر به باز کردن رمز نخواهد بود و چنانچه کدپین برای 3 مرتبه اشتباه وارد شود، عملیات ورود با آن کلید قفل میشود.
استفــاده از کلیدهای ایجاد شده توسط این نرمافزار در سیستمهای عامل ویندوز 2000، اکسپی، ویستا و 7 امکانپذیر است. همچنین برای ورود به اکتیودایرکتوری در ویندوزهای 2000، 2003، 2008 و ورود از راه دور به ویندوزهای 2003 و 2008 نیز میتوانید از آنها استفاده کنید.
چنانچه به استفاده از این نرمافزار علاقه دارید میتوانید نسخهای از آن را با محدودیت استفاده به مدت 15 روز از لینک زیر دانلود کنید:
http://tiny.cc/rohos
راه حل اینجاست
نرم افزار tweetmypc کار شما را آسان می کند. حالا اینطور به قضیه نگاه کنید. شما گوشی تلفن همراهتان را بر می دارید. از طریق اس ام اس توییت میکنید shut down. به همین سادگی، به همین خوشمزگی. می توانید به اولین کافی نت موجود مراجعه کرده و این کار را از طریق پیام کوتاه (SMS) و یا صفحه Twitter انجام دهید.
در اولین قدم پیشنهاد میکنم برای امنیت بیشتر یک توییتر مجزا برای توییت مای پی سی بسازید و آن را protect کنید. برای این کار بعد از ساختن توییتر جدیدتان به بخش Setting رفته و تیک Protect my Updates را بزنید.
حالا برنامه ی tweetmypc را که یک نرم افزار رایگان (freeware) است را از اینجا دانلود کنید.
چگونه به tweetmypc فرمان دهید؟
از سایت توییتر: دستور مورد نظر را در کادر آپدیت بنویسید.
از طریق ایمیل: در تنظیمات توییتر ارسال توییتر با ایمیل را فعال می کنید و یا با استفاده از سایت هایی مانند “Ping.fm” و یا “Posterous” این کار را ساده تر انجام دهید. در نهایت ارسال دستور به سادگی ارسال توییت از طریق ایمیل است.
از طریق تلفن همراه: در تنظیمات توییتر بخشی مخصوص به قبول آپدیت ها از راه پیامک دارد. با تایید شماره تلفن همراه خود در این بخش می توانید با اس ام اس توییت کنید. (در حال حاظر ایرانسل تنها اپراتور موجود است که قابلیت این کار را میدهد.)
از طریق IM: اگر ربات توییتر به آدرس twitter@twitter.com را در جی تاک (Gtalk) خود Add کنید میتوانید به صورت Online توییت کنید و دستور ارسال کنید.(وب سایت Ping.fm نیز این قایلیت را دارد.)
ساختار دستور های توییتری چگونه است؟
شما می توانید در هر آپدیت یکی از دستور ها را به صورتی که نشان داده شده است تایپ کنید.
Screenshot
یک تصویر لحظه ای از صفحه نمایش تهیه می کند. معمولا قبل از shut down انجام این کار بسیار مفید است.
ShutDown
کامپیوتر را با دستور Shut down خاموش می کند.
LogOff
سیستم را لاگ آف میکند.
Reboot
سیستم را ریبوت می کند. (راه اندازی مجدد)
Lock
سیستم را قفل می کند و برای بازگشت مجدد نیاز به پسورد دارد.
Standby
سیستم را در حالت آماده به کار نگه می دارد.
Hibernate
سیستم را هایبرنیت کرده و از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
Download <url>
از آدرس URL مورد نظر دانلود می کند.
GetFile <filepath>
فایل مورد نظر را از کامپیوتری که tweetmypc بر روی آن نصب است به دستگاه ریموت منتقل می کند.
GetFileList <drivename>
برای مشاهده ی لیست فایل های موجود در یک درایو.
GetProcessList
لیست پردازش های کامپیوتر را از طریق task manager برای شما ارسال می کند.
kill <process id>
پردازش مورد نظر را متوقف می کند.
در نهایت استفاده از این برنامه برای من بسیار پر کاربرد و مفید بود و فکر می کنم برای تمام کاربران اینترنت داشتن برنامه ای مانند این را ضروری می دانم.