مطالب جالب از اینترنت

مطالب جالبی که تو اینترنت دیدم دارم جمع می کنم. تقریبا هیچکدوم برای خودم نیست و اغلب جمع آوری از سایتهای دیگه است. چون برا من

مطالب جالب از اینترنت

مطالب جالبی که تو اینترنت دیدم دارم جمع می کنم. تقریبا هیچکدوم برای خودم نیست و اغلب جمع آوری از سایتهای دیگه است. چون برا من

آموزش - اصول اسکن حرفه ای تصاویر قسمت اول

اصول اسکن تصاویر

اسکن ، پلی برای ارتباط دنیای آنالوگ به دیجیتال است . اسکن کردن تصاویر و اسناد چاپی ، و نیز نگاتیو و اسلاید و مشابه آن ، سبب می شود که کلیه اطلاعات تصویری آنها از قبیل رنگ ، میزان روشنایی و تاریکی قسمت های مختلف و شدت سایه های موجود در آنها ، نظیر به نظیر به داده های دیجیتال معادل ترجمه ، و از کنار هم قرار دادن این داده ها ، یک" تصویر دیجیتال" تولید شود . تصویری که به سهولت قابل ذخیره سازی بر روی دیسک و ویرایش توسط نرم افزارهای ویژه تصویر پردازی است . کیفیت تصاویر بدست آمده از اسکن ، علاوه بر قدرت اسکنر ، به مهارت کاربر در کار کردن با این دستگاه نیز بستگی دارد .

مراحل اسکن

هر عمل اسکن کردن ، از سه مرحله کلی تشکیل می شود :

 -  مشخص کردن آنچه که باید اسکن شود و نوع آن .

 -  در مرحله بعد ، اسکنر تصویری کلی ( معمولا نه چندان دقیق ) از آنچه روی سطح شیشه ای اش قرار دارد ، از طریق نرم افزار ویژه اش به کاربر نشان می دهد . این عمل که " پیش نمایش " نامیده می شود ، کاربر را از صحیح قرار گرفتن اسناد در زیر اسکنر آگاه می سازد . در این زمان ، اگر مثلا بخشی از یک عکس خارج از محدوده اسکن قرار گرفته باشد . می توان مجددا آن را میزان کرد . در این مرحله همچنین از طریق نرم افزار اسکنر می توان اندازه و دقت مورد نیاز برای اسکن و نیز نقاطی از تصویر را که باید اسکن شود ، تعیین کرد . پس از اطمینان از درست بودن همه موارد ، اسکنر عمل اسکن کردن را آغاز می کند و پس از اتمام ، تصویر بدست آمده قابل ذخیره شدن روی دیسک سخت کامپیوتر یا انتقال به نرم افزارهای گرافیکی است .

  *  برداشتن اسناد اسکن شده از زیر اسکنر و قرار دادن آنها در یک مکان مطمئن و البته قابل دسترسی . اگر کارتان دارای اهمیت و حساسیت زیادی است ، از فایل آن یک کپی پشتیبان هم تهیه کنید .

نکاتی برای اسکن بهتر

رعایت نکات زیر برای بدست آوردن نتیجه ای با حداکثر کیفیت کمک خواهد کرد :

  -  پیش از شروع اسکن ، کلیه اسناد و موارد اسکن شونده را بطور مرتب در یک جا قرار دهید .

  -  اگر تعداد زیادی سند برای اسکن کردن دارید که از نظر جنس و نوع تفاوت اساسی دارند، سعی کنید ابتدا آنها را حتی الامکان بر حسب نوع ، جنس و اندازه مرتب کنید و در کنار هم بگذارید. مثلا تصاویر سیاه و سفید در یک دسته ، نگاتیو در دسته ای دیگر و اسلاید ها هم در یک گروه . این کار سبب صرفه جویی در وقت و نیز جلوگیری از اشتباه بر اثر تغییر پی در پی در تنظیمات نرم افزار اسکن خواهد شد .

  -  عکس های مربوط به مناظر طبیعی و نظایر آن را به طور جداگانه از عکس های پرتره اشخاص اسکن کنید . با توجه به این که عکس های مناظر معمولا دارای کادر افقی و پرتره ها عمودی هستند ، این کار باعث می شود بعد از اسکن ، مجبور به چرخاندن 90 درجه ای بعضی از عکس ها از طریق نرم افزار نشوید . همچنین سعی کنید از همان ابتدا ، ابعاد تصویر مورد نیاز و درجه وضوح آن را مشخص و با همین تنظیمات اقدام به اسکن کنید تا نیازی به ویرایش فایل خروجی نداشته باشید .

  -  سطح شیشه اسکنر های تخت را همیشه تمیز نگاه دارید . وجود ذرات هر چند خیلی ریز روی این سطح ، سبب ایجاد خطوط و نقاط ناخواسته روی تصویر اسکن شده خواهد شد ، بویژه اگر میزان بزرگنمایی آن نسبت به عکس اصلی ، زیاد باشد .

-  مسئله تمیز بودن سطوح ، در مورد تصاویر اسکن شونده نیز اهمیت دارد . بهتربن راه تمیز کردن عکس ها ، زدودن گرد و غبار آنها به وسیله پمپ های بادی است که معمولا برای تمیز کردن شکاف های داخلی دوربین های عکاسی و دستگاه های حساس الکترونیکی به کار می رود .

 -  دقت کافی را در نحوه چیدن عکس ها روی صفحه اسکنر به عمل آورید . کج قرار گرفتن عکس ها نسبت به محورهای عمودی و افقی ، مجبورتان خواهد کرد که از طریق نرم افزار ، آنها را بچرخانید . این عمل علاوه بر وقت گیر بودن ، ممکن است سبب از بین رفتن و ضوح تصاویر و جزئیات آن در برخی از قسمت ها شود .

  -  عکس هایتان را با حداقل دقتی که نیاز دارید ، اسکن کنید . این کار باعث اتلاف وقت کمتر و تولید فایل های کم حجم تر خواهد شد .

  -  در انتخاب نام برای فایل های تصویری که ذخیره می کنید ، دقت کنید . قابل فهم بودن این نام ها و ارتباط آنها با محتوای فایل ، به سهولت جستجو و یافتن آنها در آینده کمک خواهد کرد .

 -  انتخاب کادری از تصویر که باید اسکن شود نیز مهم است . این عمل معمولا روی صفحه پیش نمایش انجام می شود .

 دقت کنید که انتخاب کوچکترین کادر ممکن ( دقیقا از لبه های بخش تصویری مورد نظر ) به تولید کم حجم ترین فایل ممکن منجر خواهد شد .

 البته  بهتر است نیازهای بعدی تان را هم در نظر بگیرید و هر چه فکر می کنید به کار خواهد آمد، اسکن کنید .

کالیبره کردن اسکنر

بسیاری از اسکنرها بدون تنظیم خاصی ، تصاویری قابل قبول ارائه می دهند . اما به هر حال بهتر است اسکنر را همان ابتدای کار ، کالیبره کنید تا طیف صحیح و دقیقی از رنگها را ایجاد کند :

1- برای کالیبره کردن اسکنر ، از الگو های استاندارد استفاده کنید ، این الگوها نمونه های چاپی یا صفحات شفافی هستند که طیف خاصی از رنگها به دقت روی آنها فرار گرفته است . از انواع مناسب این الگوها می توان به IT 8.7/1  برای اسناد شفاف و IT8.7/2 برای اسناد چاپی  اشاره کرد . الگو های رنگی معمولا همراه با اسکنرها عرضه می شوند و در غیر این صورت ، می توان آنها را از لیتوگرافی ها یا عکاسی های دیجیتال تهیه کرد . درصورت عدم دسترسی به این گونه الگوها می توان از یک نمونه عکس که حتی الامکان دارای رنگهای واقعی و دقیق باشد بهره گرفت .

2-  نمونه مورد نظر را یک بار بدون تغییر در تنظیمات اولیه نرم افزار اسکنر ، اسکن کنید .

3-  تصویر به دست آمده روی صفحه نمایش را با نمونه اصلی مقایسه کنید . در صورت عدم تطابق ، اسکنر را تنظیم کنید تا تصویر بهتری به دست آورید . دقت کنید نرم افزار راه انداز دستگاه درست نصب شده باشد . همچنین معمولا این نرم افزارها دارای بخش ویژه ای برای کنترل کار اسکنر هستند . روش تنظیم دقیق هر اسکنر ، در دفترچه راهنمای آن توضیح داده شده است . در بعضی از اسکنرها ، تنظیمات اولیه را باید روی صفحه پیش نمایش انجام دهید و بعد ، اقدام به اسکن کنید ، اما در برخی اسکنرها نیز این پیش نمایش ، کاملا دقیق نیست و با تصویر اصلی همخوانی ندارد . هر اسکنر ویژگی های منحصر بفرد خود را دارد و شما به عنوان کاربر ، حتما باید با تمرین و تجربه زیاد ، از زیروبم عملکرد دستگاهتان در مورد انواع مختلف اسناد چاپی یا شفاف آگاه شوید تا بتوانید به نتایج خوبی برسید . ضمنا برای جلوگیری از اشتباه در تشخیص رنگها ، باید صفحه نمایش کامپیوتر را نیز کالیبره کنید .

4-  هنگامی که نتیجه مطلوبتان از اسکن یک نمونه حاصل شد ، حتما تنظیمات نرم افزاری اسکنر را ، برای استفاده دفعات بعد ، ذخیره کنید .  

منبع:  http://www.parc.ir/archive/no5/scan/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد